HYR CONTAINER
TILL LÅGT PRIS!

Marknadens BREDASTE utbud av förrådscontainers för alla ändamål

14
MAY
2020

Tips för renovering hemma

Posted By :
Comments : Off

Renovering – ibland är det ett fantastiskt alternativ, och ibland kan det vara ett frustrerande måste. Oavsett anledning till varför du ska genomföra en renovering så finns det några saker som kan vara värda att fundera över, och de punkter som vi på Alabanza tycker är viktigast har vi listat nedan!

 

Vad är det som ska göras?

Innan du sätter en ordentlig budget så kommer du förmodligen ha ett hum om hur mycket du har att röra dig med under renoveringen. För att sätta en ordentlig budget krävs det dock att du vet om vad det är som du vill renovera hemma, och hur stor renovering du vill att det ska bli.

Det enklaste sättet att göra det på är genom att helt enkelt sätta sig ner och skriva en lista på de saker som du önskar att göra. En bra sak här är att redan nu dela upp delarna av insatsen i två kategorier: ”måsten” och ”saker som är trevliga att genomföra”. Listan över önskemålen inför renoveringen kommer du ofta använda som underlag när du gör offertförfrågningar, och eftersom vissa typer av renoveringar kan bli dyrare än vad man tror så är det alltid bra att redan innan ha funderat över vilka delar av projektet som du faktiskt kan tänka dig att skära bort om det är så att budgeten inte riktigt går ihop.

 

Spika din budget

Redan innan har du förmodligen haft ett litet hum om vad din budget kommer kunna vara, men nu är det dags att sätta budgeten ordentligt.

Desto större renovering du planerar att genomföra, desto större är risken att projektet sticker iväg går över budget. Därför är det viktigt att sätta en tydlig budget som du själv tycker känns rimlig. Ibland stöter man på problem och svårigheter under renoveringen, och det är därför positivt om du tagit hänsyn till det redan under din budgetkalkylering.

 

Kan du göra någonting själv?

Ett utmärkt sätt att hålla nere kostnaderna är att genomföra vissa delar av renoveringen på egen hand. Om du inte har tummen mitt i handen kan det vid till exempel en köksrenovering vara alldeles utmärkt för dig att vara den som faktiskt monterar ner det gamla köket och förbereder inför installationen av det nya. Tänk på att vara väldigt försiktig så att du inte har sönder ett vattenrör, eller ännu värre – en elkabel.

Det är alltid trevligt att spara pengar, men ibland kan det vara bra att vara ärlig mot sig själv och att det faktiskt inte finns något fel med att inte vara världens händigaste person. Om du känner igen dig i det så kanske det trots allt är bättre om du överlåter så mycket som möjligt till proffsen!

 

Offerter, offerter och ännu fler offerter

Nu kommer din önskelista med åtgärder in i spelet. Förhoppningsvis har du gjort en tydlig lista med punkter du önskar att genomföra. Det är denna som du kommer vilja ha som underlag för dina offertförfrågningar, och desto tydligare och specificerad listan är, desto enklare blir det för firman att ge dig ett kostnadsförslag.

Kostnaden att genomföra renoveringar kan skilja sig ganska mycket beroende på vilken firma man väljer att anlita. Om du känner dig osäker på prisnivån på den första offerten, oavsett om det känns för billigt eller för dyrt, då kan du alltid kalla in offerter från andra firmor så att du kan jämföra priserna ordentligt. Värt att minnas är att den billigaste offerten inte alltid är den bästa, så du kan med fördel också söka efter företaget ifrån och kika efter om det finns några omdömen på internet.

Missa inte att se efter i offerten om summan som är offererad är inklusive eller exklusive ROT-avdrag.

 

Korrigera din budget

Nu kommer vi till det steget som kan bli antingen roligt eller tråkigt. Du har nu valt vilken firma du ska anlita, och det är nu som budgeten med största sannolikhet kommer att korrigeras. I vissa fall har man tur och renoveringen uppskattas kosta mindre än vad du först trodde, men ibland har man också otur och tvingas att välja bort vissa åtgärder för att få kalkylen att gå ihop.

 

Prata ihop dig med hantverkarna och lägg upp en plan

Tidsåtgången för att genomföra en renovering beror självfallet på hur stort jobb det är som ska utföras. Om det är ett golv som ska slipas och vaxas så kanske det bara tar några dagar, men om det är en helrenovering på gång så kan det ibland ta flera månader.

Vid tillfällen där renoveringen pågår under en längre period kan det ibland bli så att både kök och badrum inte längre är tillgängligt för dig som bor i huset, och då kan en bra lösning vara att hyra en modul som du kan ställa i närheten av ditt hus, till exempel på garageuppfarten eller på tomten. Moduler kan du hitta här.

 

Förvara alla dina saker säkert under renoveringen

Att leva i ett renoveringskaos i ett par dagar klarar de flesta av, men tillslut kan det bli enormt påfrestande och därför är det viktigt att se över vad du kan göra för att förenkla livet undertiden som renoveringarna är igång.

Vid renoveringar krävs det ofta att möbler och andra prylar flyttas bort, och i många fall kan det vara riktigt svårt att lista ut vart allt ska få plats. Vid sådana fall kan man antingen hyra en container som körs hem till er (se alternativ här); eller hyra self storage på annan plats. Båda är alldeles utmärkta alternativ för förvaring av alla de möbler som inte längre får plats i huset. Self storage kan ofta vara ganska dyrt, vilket även det kommer påverka den totala kostnaden för renoveringen. Därför är det såklart bra om man hyr ett förråd till ett pris som inte bara är rimligt – utan dessutom lågt. På vår andra sajt alabanza.se hittar du flera varianter av förråd till riktigt bra priser.

 

Summering

Det är inte alltid så enkelt att renovera som man nödvändigtvis skulle kunna tro att det är, och oavsett en renoverings omfattning är det viktigt att budgetera och planera ordentligt för att renoveringen ska flyta förbi så smidigt som bara möjligt.

Vi på Alabanza-teamet hoppas att vi kan ha givit dig en del goda tips som kan hjälpa dig vid framtida renoveringar.

About the Author